Teknoloji

VAIO markası şimdi bir Android telefonunda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-vaio-phone-120315

Sony’nin dizüstü bilgisayar birimini elden çıkarmasının ardından kurulan VAIO Corporation Sony’nin hâlâ bulunduğu bir pazara, akıllı telefon işine girdi. Japon sanal mobil operatörü B-mobile ile işbirliği kapsamında satılacak olan yeni VAIO telefonunun fiyatı aylık 3980 Japon yeni, yani yaklaşık 85 TL olarak belirlendi. Bu aylık ücrete ses ve veri paketi de veriliyor.

Telefonun orta segment ürünlerde gördüğümüz nitelikte teknik özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 5 inç 720p ekran ve 13 megapiksel kamera mevcut. 7.95 mm. kalınlıklı gövdeye sahip telefonda Android 5.0 yüklü geliyor. Nexus 4’e epey benzeyen telefonun arkası camla önü ise ciddi görüntü veren siyah renkli malzemeyle kaplı. Öte yandan Blog of Mobile adlı Japon sitesi bu telefonun Panasonic’in Tayvan’da sattığı Eluga U2 modeline çok benzediğini, neredeyse aynı olduğunu yazıyor.

VAIO telefonunun bu taraflara doğru gelmesini beklemiyoruz. Üstelik Japonya’da bile çok büyük bir ilgi görmesi beklenmiyor, ne de olsa VAIO markasının anıları daha çok dizüstü bilgisayarlarda yaşıyor. Yine de, VAIO şirketinin sadece dizüstü bilgisayarlarla sınırlı kalmayıp Sony’nin de faaliyette bulunduğu bir alana el atmış olması dikkate değer bir ayrıntı.

İLGİLİ HABERLER