Teknoloji

VAIO bilgisayarlar Sony’nin markayı satmasının ardından geri döndü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-vaio-010714

Sony’nin satışları pek de iyi gitmeyen bilgisayar işlerini yatırım fonu şirketi Japan Industrial Partners’a satmasının ardından sembol VAIO markası yeniden inşa ediliyor.

Japon elektronik devi PC pazarındaki erimenin ve kâr şansının azalmasının ardından akıllı telefon ve tabletlere odaklanmakararı almıştı. Bunun bir sonucu olarak da PC işlerinin başka bir şirkete devredilmesi gündeme gelmişti. Yapılan satış anlaşması temmuz ayında tamamlanacaktı ve yeni aya girilmesiyle birlikte VAIO Corporation oluşumu da faaliyetlerine başlamış oldu.

VAIO Corporation Japonya’da VAIO Fit ve VAIO Pro bilgisayarların satışına başladı. PC’ler Sony markası olmaksızın satılıyor, ancak en azından şimdilik Sony’nin kendi çevrim içi mağazasında satılıyor.

vaio-fit-pro-010714

Vaio.com web sitesinde Japonca yazılan mesajda markanın Sony’nin büyük imparatorluğunun bir parçası olduğu döneme göre daha mütevazı bir marka olacağı dile getiriliyor. Yeni şirketin 240 gibi düşük bir çalışan sayısı bulunuyor. Ancak bu grup VAIO’nun DNA’sını koruyacak.

VAIO Corporation resmen bugün kurulmuş oldu ve Sony’nin de bu şirkette yüzde 5’lik bir payı bulunuyor. Şirket Japonya dışında faaliyet gösterip göstermeyeceğini, eğer ülke dışına açılacaksa bunu ne zaman yapacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER