Teknoloji

Uzun süredir konuşulan Facebook Phone’un HTC Opera UL olduğu iddia ediliyor

Artık sürekli bir hal alan Facebook Phone dedikoduları yeniden daha çok konuşulur hale geleceğe benziyor. Pocket-lint’e konuşan bir kaynak, HTC Opera UL’in sosyal ağın ilk resmi telefonu olacağını dile getirdi. Cihazın sızan Benchmark sonuçları 1.4 GHz işlemci ve Android Jelly Bean 4.1.1 işletim sistemine işaret ediyor.

İşlemciye dair bilgiler henüz kesin olmasa da, Qualcomm Adreno 305 ile eşleşmesi sahayı biraz olsun daraltıyor. Snapdragon S4 de ihtimaller arasında yer alıyor. Benchmark testinde ekranın tıpkı diğer üst sınıf HTC akıllı telefonları gibi 1280 x 720 çözünürlüğe sahip olduğu görülüyor. HTC daha önce Salsa ve ChaCha gibi Facebook ile işbirliği yaptığı telefonlarda QWERTY klavye ile dokunmatik ekrana bir arada yer verse de yeni cihazın tamamen dokunmatik olması bekleniyor. İçeriden bilgi veren kaynağa göre Facebook Phone’un piyasaya çıkışı ertelenmiş durumda. Dolayısyla cihazın yakın zaman içinde resmen ortaya çıkması beklenmiyor. Ancak daha önce çıkışa ilişkin bir takvim verilmemesinden ötürü bu gecikmenin pek de bir etki yaratmayacağı söylenebilir.

Facebook her ne kadar reddetse de şirketin kendi markasıyla çıkacak bir cihaz için çalışmalar yürüttüğüne dair dedikodular uzun süredir dolaşmaktaydı. Şirket içinden gelen haberler de Facebook’un tıpkı Amazon’un Kindle Fire için yaptığı gibi Android’in üstünde farklılaştırma çalışmaları yaptığı yönünde. Facebook’un Android’i modifiye etme ve kendi cihazını hazırlama çabaları doğrultusunda daha önce Apple’da çalışan 7 mühendisi işe aldığı biliniyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER