Eğlence

Uzmanlara göre perakende oyun satışları bu yıl son 6 yılın en düşük seviyesini görebilir

Oyun endüstrisi donanım ve yazılım satışlarının düşmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Bazıları bu gerilemenin sebebi olarak meşhur oyun konsollarının uzun süredir piyasada olmasına ve aşağı yukarı herkesin bunlara sahip olmasını gösteriyor. Ancak, oyun satışları da konsol satışlarına paralel bir biçimde gerilemiş durumda. Uzmanlara göre oyun satışları bu yıl son 6 senenin en düşük seviyesine ulaşabilir.

NPD Group’tan analistlerin yaptığı son çalışmalara göre, konsol ve el cihazı satışları %42 oranında gerilemiş durumda. Şubat ayındaki tahminlerde bu oranın%26’da kalması bekleniyordu. Söz konusu cihazlar için satılan oyunlardan elde edilen gelir ise 503 milyon dolardan 292 milyon dolara gerilemiş durumda. Bu verilerin Nisan 2011 ve Nisan 2012 arasında toplandığını belirtmekte fayda var.

Oyun sektörü içinde gelirlerini arttıran tek grup ise aksesuar üreticileri. Üreticilerin geçtiğimiz yıl 147.8 milyon dolar olan geliri bu yıl 148.6 milyona yükselmiş durumda. Çok küçük bir büyüme olsa da, sektörün genel durumuna bakıldığında pozitif bir gelişme olmasından dolayı önemli bir yer tutuyor. Sektörün yeni donanımlara ve ilgi çekici oyunlara ihtiyaç duyduğu kesin.

İlgili – Gamasutra

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER