Teknoloji

Uzak Doğu’dan en son dedikodular: HP, Acer ve Lenovo’dan dokunmatik ekranlı Windows 7’li dizüstüler, LG’den ultra ince dizüstü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg_ultraportable-480x364Uzak Doğu’dan gelen yeni dizüstü ve ultrataşınabilir bilgisayar dedikoduları Windows 7 ile çalışan dokunmatik ekranlı modelleri ve LG’nin ultra ince bilgisayarını işaret ediyor. Üreticilere yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre HP, Acer ve Lenovo Tayvan’lı kapasitif dokunmatik ekran üreticisi Cando’ya siparişlerini verdi. Öte yandan MSI da LG’nin yılın ikinci yarısında çıkarmayı planladığı ultra ince dizüstü bilgisayar için malzeme tedarik ediyor.

Cando’nun sözü edilen dokunmatik ekranları 12.1 inç’lik modeller için kullanılacak. Bu paneller Windows 7 uyumluluk sertifikasını alan ilk panel olma özelliğini de taşıyor. Yani, Microsoft bu panellerin Windows 7’nin genişletilmiş çoklu dokunma teknolojisi ile çalışabildiğini onaylıyor. İlk parti teslimlerin Ağustos ayında başlaması bekleniyor. Cando şu anda ayda 400 bin ile 500 bin panel üretme kapasitesine sahip, bu oranın 2010’da 1 milyona çıkması hedefleniyor. LG’nin ultra ince dizüstü bilgisayarının donanım bileşenleri hakkında henüz herhangi bir ayrıntı yok, ancak Çince yayın yapan Economic Daily News’e göre şirket bu bilgisayara WWAN bağlantısının eklenmesi için mobil telekom operatörleriyle görüşmeler yürütüyor. Yani LG’nin bu ultrataşınabilir bilgisayarında entegre 3G de bulunacak.

İlgili – Digitimes: Cando Windows 7 sertifikalı ekran
İlgili
– Digitimes: LG ultra ince notebook

İLGİLİ HABERLER