Teknoloji

Uygun fiyatlı DJI Mini SE drone yurt dışında satışa çıktı

dji mini se drone

Haziran ayında DJI’ın şimdiye kadarki en uygun fiyatlı drone’unu piyasaya sürmek üzere olduğu ortaya çıkmıştı. 299 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacağı belirtilen DJI Mini SE yenilenmiş Mavic Mini’ye benziyordu ve ondan 100 dolar daha düşük bir fiyata sahipti. DJI bu hafta içinde Mini SE’yi sessiz sedasız biçimde satışa sundu. Bu sayede DJI Mini SE özellikleri de netleşti.

299 dolarlık yurt dışı fiyatlı Mini SE, 399 dolar fiyattan yurt dışında satılan Mavic mini’ye göre sadece birkaç fark içeriyor. Daha az açıkta kalan vida, daha güçlü kollar ve artırılmış rüzgar hızı direnci ile DJI Mini 2’nin daha yeni olan gövdesini kullanıyor. Yine DJI Mini 2’nin daha hafif, daha güçlü LiPo pillerini, pervanelerini ve şarj merkezini bu üründe de görüyoruz.

Drone üzerinde micro-USB yerine USB-C şarj portu bulunuyor. 24p video veya manuel ISO ayarları almak için üretici yazılımını güncellemek gerekmiyor. DJI Mini SE’nin lensinde ‘4K’ ibaresi yok ve arka uçak durum göstergesi tıklanabilir değil.

Geri kalan tüm ayrıntılarıyla Mini SE, Mavic mini’nin aynısı görünüyor. Bu nedenle DJI Mini 2’nin daha yetenekli OcuSync denetleyicisinin sağladığı, çok daha uzun menzilli ve daha güvenilir bağlantı imkanı bulunmuyor. Mini SE, bunun yerine “gelişmiş Wi-Fi”ye dayanan eski katlanır Mavic Mini sisitemini barındırıyor ve denetleyiciyi yenisiyle değiştiremezsiniz. Ayrıca 4K video yok, yalnızca 2,7K ve 1080p formatlarında video çekimi imkanı bulunuyor.

DJI üç mini drone’u arasında yalnızca bazı aksesuarların birlikte kullanılabileceğini söylüyor:

Mavic Mini pil şarj aksesuarı DJI Mini SE pili şarj edemez, ancak DJI Mini SE pil şarj aksesuarı Mavic Mini pili şarj edebilir.

DJI Mini SE, Mavic Mini’nin pilini kullanabilse de, güç azalacak ve toplam ağırlık 250 gr’ı aşacak ve bazı ülke ve bölgelerde kayıt gerektirecektir.

DJI Mini SE Akıllı Uçuş Bataryası, pervaneler, İki Yönlü Şarj Hub’ı ve 360° Pervane Koruması, DJI Mini 2 ile uyumludur. Mavic Mini Kendin Yap Yaratıcı Kiti, Mavic Mini Snap Adaptörü, Mavic Mini Pervane Tutucu ve Mavic Mini Akıllı Uçuş. Pil (uluslararası sürüm) DJI Mini SE ile uyumludur.

Mavic Mini’de olduğu gibi, kablosuz bağlantı menzili cihazın nereden satın alındığına ve nerede kullanıldığına bağlıdır. Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Tayvan’da 4 km iletim menzilli bir sürüm (MT2SS5) alırken, Avrupa ve Asya sınırlı olabilir. Versiyona bağlı olarak 2 km hatta 500 metreye kadar menzil değişiklik gösterebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER