Teknoloji

Uygulamaların nitelikleri Android tabletleri iPad’in gerisinde bırakıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-2-10-1-on-inceleme-00008

Android tabletler ile iPad arasında kararsız kalan kullanıcıların hangi tarafı tercih etmesi konusunda farklı tavsiyeler mevcut. PC Magazine sitesinden Sascha Segan ortalama kullanıcılara Android tabletleri tavsiye etmekte neden zorlandığına basit bir neden göstermiş. Segan’a göre iPad ile karşılaştırıldığında, Android uygulamaları çok iyi değil.

Segan’a göre bu durumda tüm suç tamamen Google’a ait değil. Ortada mükemmel tablet uygulamaları geliştirmek için araçlar mevcut, ancak Android kullanıcıları kolay yola kaçıp platformun dahili çözünürlük bağımsızlığını kullanarak mevcut telefon uygulamalarını ölçeklendirip tablette de sunmayı tercih ediyor. Bu teknik işliyor, ancak uygulamayı yüksek boyutlu ekrana uydurmak her zaman çok iyi sonuç vermiyor. Belki de Google’ın farklı çözünürlükleri ve tasarımları desteklemesi büyük bir problem doğuruyor. Halbuki, iPad’e baktığınızda iPhone uygulamaları yapılan son düzenlemelere rağmen bu tablette düzgün görünmüyor. Uygulama sahipleri de bu nedenle iPad’e özel versiyonları yapmak zorunda kalıyor.

Tabii ki, Android tarafında mükemmel görünüme sahip uygulamalar var ve bunların sayısı her geçen gün artıyor. Örneğin, Evernote’un Android uygulaması iPad’dekinden bile daha düzgün ve kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Gerçekten de Android uygulama geliştiricilerinin tabletler için biraz daha ek iş yapması gerekiyor.

İlgili – PC Magazine

İLGİLİ HABERLER