Teknoloji

Bağlı uygulama ve SMS destekli BlackBerry Messenger 6 yayınlandı – Video

RIM’in BlackBerry akıllı telefonlarına özel anında mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger’ın 6 numaralı yeni sürümü yayınlandı. BlackBerry App World üzerinden indirilebilen BBM 6 ile birlikte Foursquare ve Wikitude gibi uygulamalar desteklenir hâle geldi. Böylelikle kullanıcılar üçüncü parti yazılımları BBM ile kullanma imkânı yakalamış oldu.

Bunun yanında oyunlar ve diğer içeriklerin içinde BBM üzerinden sohbet etme imkânı tanındı. Öte yandan, eğer sözünü ettiğimiz Foursquare ve Wikitude gibi bağlantı uygulamaları arkadaşlarınız veya diğer kontaktlarınız tarafından kullanılıyorsa, bunu belirten ibareler kullanıcının sizin telefonunuzda yer alan profilinde görüntüleniyor. Öte yandan RIM, BBM profil sayfasına oyunlarda elde edilen başarılar, ödüller, veri bildirimleri ve durum güncellemeleri gibi bileşenleri destekleme özelliği de eklemiş.

Bu arada, artık BBM kullanmayan arkadaşlarınıza bile bu anında mesajlaşma yazılımı içinden mesaj göndermek mümkün. SMS tabanlı olacak bu mesajlaşmayı BBM’de, karşılıklı konuşma görünümünde takip etme kolaylığı da sağlanmış durumda. BBM servisiyle bağlantı kurabilen daha fazla uygulamanın önümüzdeki haftalarda geleceği düşünülüyor.

Şu anda BlackBerry OS 4.5 veya üstü sürümle çalışan tüm cihazlarda BlackBerry Messenger 6 uygulaması kullanılabilir.

Video: Wikitude – BBM Entegrasyonu

Video: Score Mobile – BBM Entegrasyonu

Video: FourSquare – BBM Entegrasyonu

İlgili – BlackBerry App World

İLGİLİ HABERLER