Teknoloji

USB sürücüler güvenlik konusunda kabuslara yol açıyor

sandisk-extreme-pro-inceleme-00010

USB sürücü bağlamak bilgisayarınızda yapabileceğiniz en tehlikeli işlerden bir tanesi olabilir. Andy Greenberg’in Wired’da yayınlanan yeni araştırması bunu ortaya koyuyor.

“BadUSB” olarak adlandırılan yeni bir zararlı yazılım türü bilgisayarların kontrolünü almak, dosyaları değiştirmek veya web trafiğini yönlendirmek için bu sürücüleri kullanıyor. Virüs sürücünün bellenimine yerleştirildiği için sürücünün çalışma şeklini değiştirmeden tehlikeden korunmak da mümkün olmuyor. Bir araştırmacı Greenberg’e bu problemlerin düzeltilemeyeceğini, USB’nin temel aldığı yöntemin kötüye kullanıldığını kaydetti.

USB sürücü üreticilerinin bu haberlere nasıl tepki verecekleri henüz bilinmiyor, ancak şu an için verilecek en hızlı tepki sürücüleri kullanma şekline yönelik daha dikkatli bir yaklaşım geliştirmek olabilir. Greenberg’in söylediği gibi, yapmanız gereken tek şey sahip olmadığınız, ya da güvenmek için sağlam bir nedeniniz olamayna bilgisayarlara USB sürücü bağlamamak ve güvenmediğiniz USB cihazlarını kendi bilgisayarınıza bağlamamak. Bu, Tails gibi USB sürücüler üzerinden başlatılan yazılım projeleri için kötü haber demek oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER