Teknoloji

USB-C portlu iPhone bekleyenleri üzecek rapor

usb-c iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

USB-C portlu iPhone hayali suya düşmüş olabilir. Bu iddia Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun en son araştırma notunda yer alıyor. Apple’ın gelecek iPhone cihazlarında USB-C’ye uyum sağlama veya güç butonuna Touch ID sensörü yerleştirme gibi planlarının olmadığını öğreniyoruz. Bu iki teknoloji de Apple’ın 2020 yılında çıkardığı iPad Air modelinde yer alıyor.

Apple Insider tarafından yayınlanan raporda Apple’ın kararının arkasınaki mantık da detaylandırılıyor. Kuo, “USB-C’nin MFi (Made for iPhone) işinin karlılığına zararlı olduğuna ve su geçirmezlik özelliklerinin Lightning ve MagSafe’den daha düşük olduğuna inanıyoruz.” diyor.

Bu nedenle bir USB-C iPhone yerine Kuo, Apple’ın doğrudan şarj etmek için yalnızca kablosuz şarja ve özellikle de Apple’ın MagSafe teknolojisine dayanan, uzun süredir söylentilere konu olan, portsuz bir iPhone’a geçebileceğini öne sürüyor. Özellikle MagSafe, Kuo’nun gündeme getirdiği endişelerin her ikisine karşı düzgün bir çözüm sunacaktır: MagSafe bağlantı noktalarını ortadan kaldırarak telefonu Lightning’den bile daha fazla su geçirmez hâle getirir. Ayrıca Apple, MFi programı aracılığıyla MagSafe standardını hâlâ kontrol ederek lisans ücretlerinin karşılığını almaya devam edecek.

Ancak Kuo, Apple’ın MagSafe ekosisteminin iPhone için tek şarj yöntemi olarak güvenilebilecek noktaya ulaştığını düşünmediğini de belirtiyor. Bunun yerine, Apple’ın Lightning bağlantı noktasını “öngörülebilir gelecekte” kullanmaya devam edeceğini düşünüyor.

Ayrıca Kuo’nun raporu, gelecekteki iPhone’lar için başka bir söylentiyi de yalanlıyor: Apple’ın güç düğmesine geçen yıl çıkardığı yeni iPad Air’da sunduğuna benzer bir Touch ID sensörü ekleyebileceği fikri. Kuo’ya göre, Apple’ın bu yükseltmeyi de ekleyeceği bir zaman aralığı yok. Bununla birlikte, Bloomberg‘in daha önceki bir haberi, Apple’ın bu yılki iPhone serisi için doğrudan ekrana entegre edilmiş bir Touch ID tarayıcıyı test ettiğini, ancak bunun final cihazda yer alıp almayacağının belli olmadığını dile getirmişti.

Kuo’nun tüm raporu, Apple’ın gelecekteki iPhone serisi hakkında çok daha fazla bilgi içeriyor. Bu yılki iPhone’lar için daha küçük bir çentik ve daha yüksek yenileme hızına sahip ekranlar, 2022’de delikli ekrana yerleştirilmiş ön kamera söylentileri ve en erken 2023’te piyasaya sürülebilecek potansiyel bir sekiz inçlik katlanabilir iPhone ile ilgili tahminler var.

İLGİLİ HABERLER