Manşetler

Apple yöneticisinden USB-C iPhone için doğrulama geldi

usb-c iphone

Avrupa Birliği bir süre önce mobil tüketici elektroniği cihazlarının büyük kısmında veri transferi ve şarj için USB-C teknolojisinin kullanılmasını zorunlu hâle getiren yasayı onaylamıştı. Android tarafında çok sayıda üretici USB-C’yi benimsediği için bu durum sorun teşkil etmese de, ürünlerinde kendisine ait Lightning çözümünü kullanan Apple’ı daha büyük bir değişim bekliyor. Cupertino merkezli şirket bu zorunluluğa karşı olmayı sürdürse de, USB-C iPhone çıkarmaktan kaçamayacağının farkında görünüyor.

Konuyla ilgili açıklama, Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak’tan geldi. The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir etkinlikte bir diğer Apple yöneticisi Craig Federighi ile birlikte soruları yanıtlayan Joswiak, iPhone’da USB-C teknolojisine geçiş konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

USB-C ve Lightning’in dünyanın en popüler iki konektörü olduğunu söyleyen Joswiak, 1 milyardan fazla insanın bir şekilde Lightning kablosu kullandığını belirtti. Joswiak’a göre, Apple bir tarafı güç adaptöründen çıkarılabilen bir kablo türü kullanarak belli bir denge oturtmuş durumda. Bahsedilen kablo türünün bir ucunda Lightning, diğer ucunda ise USB-A veya USB-C girişi bulunuyor.

Avrupa Birliği ve Apple arasında ortak şarj regülasyonu konusunda fikir ayrılığı olduğunu söyleyen Joswiak, Avrupa Birliği’nin niyetinin iyi olduğuna inandığını, ancak düzenlemeyi uygulamanın kolay olmadığını belirtti. Apple yöneticisi, Avrupa Birliği’nin bir ara, günümüzde demode bir teknoloji hâline gelmiş olan, microUSB’yi ortak şarj çözümü olarak dayatmaya çalıştığını hatırlattı.

Joswiak, bu itirazlarına rağmen USB-C iPhone çıkarmanın Apple için bir zorunluluk olduğunu da itiraf etti. Şirketin önümüzdeki yıl çıkaracağı iPhone 15 serisiyle bu dönüşümü başlatabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER