Teknoloji

USB-C girişli iPhone açık artırmayla satışta

usb-c iphone

İsviçre’de robotik eğitimi gören Ken Pillonel, bizzat geliştirdiği USB-C girişli iPhone X’u geçtiğimiz ay sergilemişti. Bu telefon, hâlihazırda e-ticaret sitesi eBay’de açık artırmayla satılıyor. Özel iPhone için hâlihazırda 3950 dolar teklif edilmiş durumda.

64 GB depolama alanına sahip bu siyah renkli iPhone X ile birlikte başka bir aksesuar sunulmuyor. Pillonel, USB-C girişli özel iPhone’un ana telefon olarak kullanılmaması gerektiğini de belirtiyor. Genç mucit, telefondaki verilerin silinmemesi ve yeniden yüklenmemesi tavsiyesini de veriyor.

Pillonel, YouTube’da iPhone’a USB-C girişi ekleme sürecini adım adım anlatan bir video da paylaştı. Apple’ın Lightning girişi üzerinde tersine mühendislik çalışması yapan Pillonel, daha sonrasında kopya bir Lightning girişiyle esnek bir devre levhası oluşturdu. Bu levha da iPhone’un pili ve Taptic Motoru arasına dikey biçimde yerleştirildi.

USB-C girişli iPhone projesi tamamen açık kaynaklarla gerçekleştirildi. Gerekli tüm komutlar GitHub’da bulunabiliyor. iPhone’lara USB-C girişi ekleme konusundaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Pillonel, AirPods şarj kutusuna USB-C girişi yerleştirme gibi bir planının olduğunu da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER