Eğlence

Sony Until Dawn’ın sinema uyarlaması için hazırlıklara başladı

until dawn

Sony popüler oyunlarını sinemaya ve televizyona uyarlamaya devam ediyor. Şirketin bu doğrultuda beyaz perdeye uyarlayacağı en yeni oyun Until Dawn olacak. 2015 çıkışlı interaktif korku oyunu Supermassive Games tarafından geliştirilmişti.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, filmin yönetmen koltuğunda “Lights Out” ve “Shazam!” gibi işlere imza atan David F. Sandberg oturacak. Daha önce “Anabelle: Kötülüğün Doğuşu” filminde Sandberg ile çalışan Gary Dauberman da Blair Butler tarafından kaleme alınan orijinal senaryoya dokunuşlar yapacak.

Until Dawn, tehlikeli bir dağ sığınağında geceyi atlatmaya çalışan sekiz gençten oluşan bir grubun hikayesini anlatıyor. Ürkütücü oyunun dallara ayrılan bir anlatımı var ve alınan kararlara bağlı olarak, bazı karakterler ertesi sabah grup kurtarılana kadar bunu başaramayabiliyor.

Until Dawn yönetmen ve senariste çok fazla olasılık sunuyor

Karakterlerden herhangi birinin veya tamamının gece boyunca ölebileceği göz önüne alındığında, oyunun yüzlerce olası sonu var, dolayısıyla Sandberg ve Dauberman’ın malzeme konusunda hangi yöne gideceğini görmek ilginç olacak. Oyun olan Until Dawn’da aralarında Hayden Panettiere, Jordan Fisher ve Oscar ödüllü Rami Malek’in de bulunduğu pek çok önemli oyuncu boy göstermişti.

Until Dawn daha önce belirttiğimiz gibi Sony tarafından TV ve sinemaya uyarlanan ilk oyun olmayacak. Uncharted, Gran Turismo, Twitsted Metal ve The Last of Us gibi oyunların uyarlamaları şimdiden izleyicilerle buluşurken; Ghost of Tsushima, Horizon: Zero Dawn ve God of War gibi oyunların uyarlamaları da sıralarını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER