EğlenceTeknoloji

Unreal Engine 5 tanıtım videosu oyunların hayran bıraktıran geleceğini gösteriyor [Video]

unreal engine 5

Unreal, 2021 model oyun oluşturma motoru Unreal Engine 5 ile ilgili bir tanıtım videosu yayınladı. Bu videoda PlayStation 5 donanımı üzerinde çalışan Unreal 5 motorunun nasıl bir deneyim sunacağı gösteriliyor. Görüntüler ağızları açık bırakacak türden sayılabilir.

Unreal’ın Nanite ve Lumen teknolojileri sayesinde mümkün olacak detaylar ve aydınlatma efektleri, PS5 ve Xbox Series X gibi gelecek nesil konsollarda ne kadar öteye gideceğimizi açık şekilde görüyoruz.

Tanıtımda Lara Croft’tan pek de farklı olmayan bir macera oyunu senaryosu görünüyor. Kadın kahraman yıkılmış eski bir tapınakta keşfe çıkıyor. Bu tanıtım sadece Unreal 5’in ne kadar yetenekli olduğunu göstermek için hazırlanmış olabilir, ancak gelecekte Tomb Raider ve benzeri oyunların nasıl bir deneyim sunacağı konusunda da oyun stüdyolarına fikir verecektir.

Oyun motoru ve dolayısıyla PS5, ekranda bir seferde milyonlarca poligonu oluşturma yeteneğine sahip ve daha sonra da bunları gerçek zamanda dinamik biçimde aydınlatabiliyor. Ortaya çıkan sonuç ise en basitinden hayran bıraktırıyor. Bir sinema filminden farksız görüntülerin hepsi gerçek zamanlı olarak konsol donanımında oluşturuluyor.

Aslına bakarsanız, hem PS5 hem de Xbox Series X sonbaharda çıktığında bu seviyede grafikler sunan oyunlar göremeyeceğiz. Ancak her iki konsolun da önümüzdeki birkaç yıl boyunca pazarda kalacağını düşünecek olursak, karşımıza çıkacak imkanlar hakkında bir ön fikir edinmiş oluyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER