Teknoloji

Ünlü müzeler selfie çubuklarını yasaklamaya başladı

selfie-cubugu-080115

Selfie çılgınlığının artmasıyla birlikte hızla yaygınlaşan selfie çubukları, kullananlar için oldukça işlevsel olsa da, etraftaki diğer insanlarda aynı hisleri uyandırdıklarını söylemek pek mümkün değil. Bu memnuniyetsizliği ilk etapta İngiltere Premier Ligi takımları Arsenal ve Tottenham Hotspur’un yönetimleri fark etmiş ve stadyumlarına selfie çubuğuyla giriş yapılmasını yasaklamışlardı.

Şimdi de dünyanın popüler müzeleri selfie çubuğu yasağı konusunda futbol takımlarının izinden gidiyor. Smithsonian Müzesi’nde diğer ziyaretçileri ve sergilenen eserleri koruma amacıyla, özellikle kalabalık günlerde, selfie çubuğu kullanımına sınırlama getirilirken; Fransa’da da Versay Sarayı ile Louvre ve Pompidou müzelerine selfie çubuklarının girişinin yasaklanması ciddi şekilde düşünülüyor. Karar henüz resmileşmese de, kısa süre içinde yasağın uygulanmaya başlaması bekleniyor.

Selfie çubuğu yasağı sadece Fransa’daki müzelerle sınırlı kalmayacağa benziyor. New York’taki MoMA ve Met müzeleri, Washington D.C.’deki Ulusal Sanat Galerisi, Los Angeles’taki Getty Center, Chicago’daki Modern Sanatlar Müzesi ve Seattle’daki Sanat Müzesi, selfie çubuğu kullanımını şimdiden yasaklamış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER