Teknoloji

Unicode Consortium emoji kütüphanesine 56 yeni karakter ekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

unicode consortiumTelefonlardaki emoji istilası yakında biraz daha büyüyecek. Emojiler için “onay kurumu” işlevi gören Unicode Consortium, 56 yeni karakter barındıran seti onayladı.

Söz konusu sette farklı yüz ifadelerinin yanı sıra zürafa, kirpi, dinozor gibi canlılar, çeşitli el hareketleri, sakallı bir erkek, başörtülü bir kadın ve bebek emziren bir kadın gibi simgeler bulunuyor. Vampir ve perilerin de yeni kataloga dahil edilmiş olması ayrıca dikkat çekiyor.

Ancak akıllı telefon ve tablet sahipleri bu karakterleri hemen kullanamayacak. Kullanıcıların yeni emoji setine erişebilmeleri için öncelikli olarak telefonlarını güncellemeleri gerekiyor. Söz konusu güncellemeler içinse sonbahara kadar beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Android cihaz sahiplerinin sonbaharda yayınlanacak Android O ile yeni emojilere kavuşması bekleniyor. Android kanadında üreticilerin önünde yeni emojileri sunmak için bir engel bulunmuyor. Ancak şirketlerin bu işi Google’a bırakmayı tercih edeceği düşünülüyor. Apple’ın da eylül de yayınlayacağı iOS 11 ile yeni karakterleri kullancılarına ulaştırması öngörülüyor.

Unicode Consortium Bitcoin sembolünü de kataloga ekliyor

Güncellemeyle birlikte emoji kütüphanesine eklenecekler arasında sanal para birimi Bitcoin’in sembolü de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER