Teknoloji

Unicode Consortium 2018’in emoji adaylarını belirledi

Emojiler günümüzde en önemli evrensel iletişim yöntemleri arasında yer alıyor. Emojiler sayesinde aynı dilin konuşulmadığı kişilere bile hisler, düşünceler, belli eylemler ve yerler rahatlıkla anlatılabiliyor. 2017’de kataloga eklenecek yeni emojileri daha önce duyuran Unicode Consortium, 2018 için de ilk adayları belirledi.

Emojilerin standardizasyonundan sorumlu olan kurum, 2017’nin ikinci yarısında yayınlanacak Unicode 11.0 ile kütüphaneye eklenmesi muhtemel 67 taslağı kamuoyuyla paylaştı. Aday listesinde mevcut kategorilerin altına yerleştirilebilecek birbirinden farklı his simgeleri, hayvanlar, yemekler ve nesneler bulunuyor. Bu 67 simge içinde kuşkusuz en çok dikkat çeken ise “somurtkan kaka” simgesi oluyor.

Yüz simgeleri kategorisinde ise ilk olarak süper kahraman pelerinli gülümseyen ve ciddi yüzler göze çarpıyor. Sıcak ve soğuk yüzler, büyük ve üzgün gözlere sahip yüz ve parti şapkası takmış yüz de listede yer alıyor. Kanguru, lama, hipopotam, tavuskuşu, ıstakoz ve sivrisinek ise hayvanlar aleminden emojiler alemine geçiş için bekliyor.

Diş, ayak ve bacak için hazırlanan yeni emojiler de 2018’in olası eklemeleri arasında yer alıyor. Kızıl, kel ve kıvırcık gibi saç seçeneklerinin yanında dilimli bagel, mango, cupcake ve tuzluk gibi seçenekler de listede mevcut. Frizbi, süpürge, abaküs, sünger ve kaykay gibi nesneler de değerlendirilen seçenekler içinde bulunuyor.

Unicode Consortium teknoloji devlerini bir araya getiriyor

Unicode Consortium’da Apple, Facebook, Google ve Microsoft gibi şirketlerin temsilcileri bulunuyor. Belirlenen adaylar bu temsilcilerin verdikleri oylardan sonra kullanıcıların karşısına çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER