Eğlence

Uncharted filminin yeni vizyon tarihi belli oldu

uncharted

Oyun dünyasının en popüler işlerinden biri olan Uncharted serisinin sinema uyarlaması uzun süredir bekleniyor. Yaşanan gelişmeler ve yapılan değişikliklerin ardından akıbeti bir tür “yılan hikayesi”ne dönen filmin yeni vizyon tarihi belli oldu.

Filmin yapımcısı olan Sony’ye bağlı Columbia Pictures tarafından verilen bilgide, Uncharted’ın 18 Aralık 2020 yerine 5 Mart 2021’de izleyicilerle buluşacağı belirtildi. Ancak filmin hâlihazırda bir yönetmeninin olmaması, bu tarihin gerçekçiliği konusunda akıllarda bazı soru işaretleri oluşturuyor.

Adeta bir yönetmen değirmeni gibi çalışan projeden çekilen son isim Travis Knight olmuştu. Uncharted’ın yönetmen koltuğunda Knight’ın yerini alma konusunda en güçlü aday olarak ise Zombieland’i de yöneten Ruben Fleischer öne çıkıyor. Kaynaklar, filmin senaryosunun ise Iron Man serisinde birlikte çalışan Art Marcum ve Matt Holloway ile Agents of S.H.I.E.L.D. filminin ekibinden Rafe Judkins’in imzasını taşıyacağını belirtiyor.

Uncharted Mark Wahlberg ve Tom Holland’ı buluşturacak

Uncharted’da başrolleri ise Tom Holland ve Mark Wahlberg’ün üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mark Wahlberg, projenin gündeme geldiği ilk günden bu yana filmin kadrosunda yer alsa da; işin gecikmesi nedeniyle Wahlberg’ün ana kahraman Nathan Drake yerine Drake’in yaşça büyük ortağı Victor Sullivan’ı canlandırılmasına karar verildiği söyleniyor.

Uncharted’ın vizyon tarihi, Sony’nin filme yaklaşımı konusunda da bazı ipuçları veriyor. ABD merkezli film stüdyoları gişede iyi iş çıkarması beklenen filmleri genellikle mayıs ayında veya yaz döneminde vizyona sokuyor. Mart ayının seçilmesi, Uncharted’ın büyük bir gişe başarısı yakalamasının beklenmediğini düşündürüyor. Yine de, daha düşük öncelikli filmlerin vizyona girdiği ocak ve şubat aylarının pas geçllmesi, Sony’nin hâlâ filme önem verdiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER