EğlenceManşetler

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu 10 Mayısta satışa sunuluyor

uncharted 4 bir hirsizin sonuNaughty Dog tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en popüler yapımlarından biri olan Uncharted serisinin en yeni oyunu Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, 10 Mayısta tüm dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunulacak. PlayStation Türkiye, oyunun çıkışını kutlamak adına özel bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit, Sony olarak Türkiye’nin artık bir oyun ülkesi konumuna geldiğine inandıklarını ve Türkiye?nin bu konumunu daha da güçlendirmek için yatırımlarını sürdürdüklerini belirtti. Oyuncuların oyunlara en avantajlı koşullarda ulaşması ve oyun zevkini en üst düzeyde yaşaması konusunda çalıştıklarını söyleyen Yiğit, bu kapsamda Türkçeleştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve hatırı sayılır yatırım yaptıklarını dile getirdi. Yiğit, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu için de serinin diğer oyunları gibi Türkçe dublaj ve orijinal seslendirmeyle oynamak isteyenler için Türkçe altyazı seçenekleri sunduklarını sözlerine ekledi.

Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Oyun Ürün Müdürü Sercan Sülün ise oyunun konusu hakkında kısa bilgiler verdi. Uncharted serisinin en yeni oyununda hazine avcılığından emekli olan Drake’in bir anda hırsızların dünyasına geri dönmek zorunda kaldığını belirten Sülün, oyunun ana karakterinin daha kişisel riskleri göze alarak, efsanevi korsan hazinesinin ardındaki tarihi komployu ortaya çıkarmak için küresel boyutta bir yolculuğa çıktığını dile getirdi. Sülün, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu’nu oyuncularla buluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Yerelleştirme çalışmaları kapsamında adı ve kapağı da Türkçeleştirilen oyunda Nathan Drake’i Okan Yalabık, Victor Sullivan’ı Ege Aydan, Elena’yı Ceyda Düvenci, Chloe’yi Dolunay Soysert, Zeb’i Kadir Özübek, Sam’i Rıza Karaağaçlı, Vargas’ı ise Talha Sayar seslendiriyor.

Victor Sullivan’ı seslendiren Ege Aydan da Uncharted 4 için düzenlenen etkinliğe katıldı. Aydan, “Uncharted serisi, benim de heyecanla oynadığım, sürükleyici bir macera… Bu oyunun bir parçası olup, dublajlı oynamayı tercih eden oyun tutkunlarının keyfine katkıda bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bugüne kadar sayısız seslendirme yaptım ama oyun seslendirmesi bambaşka bir deneyim. Hayali bir oyun karakterine ses verip sürükleyici bir maceraya ortak olmak gerçekten çok heyecan verici.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER