Teknoloji

UMTS Forum 2016 yılında internete bağlı cihaz sayısının bir milyara ulaşmasını bekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tüketicilerin elinde bulunan internete bağlı cihazların bugünkü sayısı bile oldukça şaşırtıcı ve bu sayı zaman geçtikçe büyümeye devam edecek. UMTS Forum tarafından yapılan açıklamaya göre, ağa bağlı cihazların sayısı önümüzdeki beş yıl içinde uçacak, özellikle tüketici elektroniği pazarında.

UMTS Forum’un yayınladığı sonuçlar 2016 yılına yönelik tahminler içeriyor. O yıla geldiğimizde mobil genişbant ağlar üzerinden internete bağlanacak elektronik cihaz sayısı bir milyara ulaşmış olacak. Ayrıca forumun tahminine göre önümüzdeki beş yıl içinde mobil bağlantı desteğine sahip elektronik cihazların sayısı ağa bağlı cihaz pazarındaki diğer ürünlerin sayısını önemli ölçüde geride bırakmış olacak.

UMTS Forum’u yöneticilerinden Jean-Pierre Bienaimé “Mobil genişbant ağlar ve bağlı cihazlar arasındaki yakınsamanın sonucunda ortaya çıkan dijital kameralardan kişisel sağlık monitörlerine kadar değişen yelpazedeki elektronik cihazlar tahminlerimize göre 2016 yılında bir milyar ek bağlantı ortaya çıkarmış olacak.” şekilde konuştu.

İlgili – UMTS-Forum

İLGİLİ HABERLER