Teknoloji

Rus roketinin yaptığı kaza Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatının görev süresini uzattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uluslararasi-uzay-istasyonu-130515

Halihazırda Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotların macerası biraz daha uzayacak. Geçtiğimiz ayki yeniden yükleme görevinde yaşanan aksaklıklar, istasyona mürettebat taşıyan uzay araçlarını da etkilemişe benziyor. NASA’dan Terry Virts, Avrupa Uzay Ajansı’ndan Samantha Cristoforetti ve Rus kozmonot Anton Shkaplerov’un bu hafta içinde gerçekleşmesi beklenen dönüşleri, haziran ayının ilk haftalarına ertelendi.

Reuters’in haberine göre, Soyuz roketinin üçüncü kısmının erken ayrılması sorunun kaynağını oluşturuyor. 2.7 tonu aşkın yakıt, gıda, tıbbi malzeme ve yedek parçayla yüklü olan Progress isimli gemi kontrolden çıkmış ve atmosferde yanmıştı. NASA’dan yapılan açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 2015’in sonbaharına kadar yetecek malzeme olduğu belirtilmişti.

NASA’dan Kjell Lindgren, Roscosmos’dan Oleg Kononenko ve Japonya’dan Kimiya Yui’yi Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak uçuş mayıstan temmuzun sonlarına ertelendi. NASA tarafından yapılan son açıklamada istasyona temmuz ayında gıda ve malzeme yükleneceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER