Eğlence

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda film çeken ekip Dünya’ya döndü

uluslararası uzay istasyonu film

Çekimleri uzayda yapılan ilk filmin set dönemi sonunda tamamlandı. Space.com’un haberine göre; The Challenge isimli filmin çekimleri için 12 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalan Rus oyuncu Yulia Pereslid ve yapımcı Klim Shipenko yanlarına kozmonot Oleg Novitskiy’i de alarak Dünya’ya döndü. 17 Ekim’de istasyondan ayrılan üçlü, aynı günün sabah saatlerinde Kazakistan’a iniş yaptı.

Pereslid ve Shipenko, Rus uzay ajansı Roscosmos ile Channel One isimli televizyon kanalı ve Yellow, Black and White isimli yapım şirketi arasındaki anlaşma çerçevesinde 5 Ekim’de uzay istasyonuna varmıştı. Novitskiy ise standart görevi çerçevesinde 9 Nisan’dan bu yana istasyondaydı. Filmde Pereslid, bir kozmonotu ameliyat etmek için uzay istasyonuna gitmek zorunda kalan bir cerrahı canlandırıyor. Novitskiy ise ameliyat edilen kozmonot olarak karşımıza çıkacağa benziyor.

Filmin çekimleri için istasyonun gerçek mürettebatı başka fedakarlıklar da yaptı. Normalde Soyuz kapsülüyle Dünya’ya dönmesi gereken NASA astronotu Mark Vande Hei ve kozmonot Pyotr Dubrov, film ekibine yer açmak için kalış sürelerini altı ay daha uzattı. Uzayda tam olarak bir yıl geçirecek olan Mark Vande Hei, uzayda en uzun süre kalan Amerikan astronotu olacak. Yulia Pereslid ise William Shatner’ı bir hafta farkla geçerek uzaya giden ilk profesyonel oyuncu unvanını aldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekilen The Challenge’ın ne zaman izleneceği bilinmiyor. Filmin hedef kitlesinde Rusya olsa da, uzayda yapılan çekimler nedeniyle filmin dünya genelinde bir merak uyandıracağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER