Teknoloji

Uluslararası Ticaret Komisyonu Qualcomm’un Apple aleyhindeki şikayetini inceleyecek

qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uluslararası ticaret komisyonu qualcomm appleABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple hakkında bir inceleme başlattı. Kurum, Apple’ın iPhone’da kullandığı Intel markalı modellerin Qualcomm’a ait bazı patentleri ihlâl ettiği iddiasını inceleyecek. Ancak komisyon tek taraflı çalışmayacak. Qualcomm’un standart patentler için yüksek bir telif ücreti talep ettiğine dair iddialar da komisyon tarafından mercek altına alınacak.

Qualcomm’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şirketin ITC’ye sunduğu talepler yeniden hatırlatıldı. ABD’ye iPhone girişini yasaklamak isteyen şirket, ülkeye giriş yapmış bazı modellerin satışının durdurulması için de talepte bulunmuştu.

ITC’nin önünde Qualcomm’un talebini incelemek için 45 günlük bir süre bulunuyor. 45 günün ardından bir yasak kararı verilse bile, bu karar hemen yürürlüğe girmeyecek. Yasağın işlemeye başlaması için önce 60 günlük bir değerlendirme sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bu sürecin bitişinin ardından ABD Başkanı Donald Trump onayladığı takdirde yasak devreye girebilir.

Uluslararası Ticaret Komisyonu daha önce Apple ürünlerine satış yasağı uygulamıştı

ITC daha önce Apple ürünleri için bir satış yasağı uygulamıştı. Komisyon 2013’te AT&T aracılığıyla satılan iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPad 3 modellerine yasak getirmişti. Ancak bu karar, dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından veto edilmişti.

İLGİLİ HABERLER