Teknoloji

Ultrabook’ların fiyatları 2012’nin başlarında yüzde 5-10 arası düşecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_1176

DigiTimes’ın gizemli kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak verdiği habere göre Ultrabook bilgisayarların fiyatları önümüzdeki yılın başından itibaren daha da ucuzlayacak. Site, bir ultrabook’un fiyatının 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 5 ile 10 arasında ucuzlayacağını iddia etti. Bu da birçok ultrabook’un fiyatının başlangıçta söz verildiği gibi 1000$’lık yurtdışı satış fiyatının altına ineceğini gösteriyor.

Aslına bakarsanız, şu anda bile 1000$’ın altında fiyata sahip olan ultrabook’lar bulmak mümkün. DigiTimes’ın sözünü ettiği fiyat indirimi donanımların ucuzlamasından çok Intel’in yapacağı para desteğinden geliyor. Ultrabook’un umduğu kadar popüler olmadığını düşünen Intel birşeyler yapmanın gerekli olduğuna karar vermiş olmalı.

Intel 2012’nin birinci çeyreğinden itibaren ürün başına 100$’lık pazarlama yardımı sunacak. Bu bilgi Tayvan’da tedarik zincirinde yer alan kaynaklardan geliyor. Ultrabook’ların çoğunun 1000$’ın üstünde fiyata sahip olmasında işlemci, SSD ve diğer bileşenlerin yüksek mâliyete sahip olması esas neden olarak gösteriliyor. Sadece işlemci fiyatının 175$ ile 200$, SSD’nin ise 140$ ile 150$ arasında mâliyete sahip olduğu belirtiliyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER