Teknoloji

Ultrabook satışları tatsız görünen Windows dizüstü bilgisayar satışlarını destekliyor

asus-zenbook-ux31-inceleme-00026

Ultrabook satışları tatsız görünen Windows dizüstü bilgisayar pazarını desteklenmesine yardımcı oluyor. 2012’nin ilk beş ayında $700 üzeri fiyat segmentinde gerçekleşen satışların yüzde 11’ini ultrabook kategorisi ürünler oluşturdu.

Araştırma şirketi NPD tarafından yayınlanan verilere göre Intel’in geliştirdiği dizüstü bilgisayar formu $700-$900 fiyat bandının yüzde 3’lük düşüşle nispeten yatay seviyede kalmasını, $900 üstü fiyat segmentinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 gibi önemli bir artış gösterilmesini sağladı. Ne var ki, düşük fiyatlı ürünler ve üst sınıf mobil iş istasyonlarının de değerlendirmeye katıldığı Windows dizüstü bilgisayar pazarının toplam hacmi yüzde 17 oranında düşüş gösterdi.

Aşağıdaki grafik $700 üstü kategoride ultrabook bilgisayarların nispeten durağan hızda bir büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor. Bu ürünler bir yandan mevcut Windows dizüstü bilgisayar pazarındaki paylarını artırırken bir yandan da Apple’ın son günlerde yenilenen yeni MacBook Air serisiyle rekabet etmek zorunda kalıyor.

İlgili >> NPD Group

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER