Eğlence

Universal Pictures 4K Ultra HD film hamlesine hazırlanıyor

ultra hd film

ultra hd filmWarner Bros, Fox ve Paramount gibi rakiplerini takip eden Universal Pictures da bazı filmlerini önümüzdeki yaz 4K Ultra HD formatında çıkarmaya hazırlanıyor. Yakında çıkacak Jason Bourne ve Warcraft bu formatta çıkacak ilk filmler olacak. Ayrıca Everest, Lucy, Lone Survivor (Son Kalan) gibi filmlerin de UHD versiyonlarını göreceğiz.

Şirketin ev eğlence birimi bu filmleri hem Blu-ray hem de dijital formatlarda 4K Ultra HD olarak çıkarmayı planladığını söylüyor. Buna rağmen 4K versiyonların bu yazın hangi zaman dilimine geleceğini belirtmiyor. Sadece yıl sonuna kadar 100’den fazla filmin bu formatta çıkmış olacağı bilgisini de eklemekle yetiniyor.

4K Ultra HD film fiyatları hakkında da herhangi bir bilgi verilmiyor. Paramount, Star Trek üçlemesini ABD’de 47.99 dolardan satıyor, bu demek oluyor ki, 4K Blu-ray filmler film başına 33 dolarlık bir fiyattan gelebilir.

4K içerik formatının ABD’de yeni yeni olgunlaşmaya başladığını düşünecek olursak, Türkiye’de 4K Ultra HD film içerikleriyle ilgili gelişmeleri gelecek yıldan önce fazla beklememek gerekiyor. Bu demek oluyor ki, satın aldığımız 4K TV’lerle YouTube’dan video izlemeye bu yıl da devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER