Manşetler

“Ukrayna-Rusya siber savaşında kim önde?” online etkinliğine davetlisiniz

ismail saygılı ile siber sohbetler

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ediyor. Her ne kadar Rusya’nın işgali başlattığı zamanlardaki kadar gündemde çok fazla yer etmese de, yine üzücü savaş manzaraları görmeye devam ediyoruz. Savaşta Ruslar’ın askeri anlamda büyük kayıplar verdiği farklı çevreler ve resmi kuruluşlar tarafından dile getiriliyor, ancak işin teknoloji boyutu pek tartışılmıyor. İşte PlusClouds topluluğu tarafından düzenlenen “Ukrayna-Rusya siber savaşında kim önde?” başlıklı online Discord etkinliğinde bu konu işlenecek. 

Ukrayna-Rusya savaşında teknoloji cephesinde neler yaşandı? Yeni bir hücum ve işgal taktiği olarak, savaşta görülen siber saldırılar; teknoloji savaşında işlenen siber güvenlik suçları nelerdir? Siber saldırılara karşı oluşturulan hacker gruplarında kimler yer alıyor ve bu gruplar siber cephelerde gidişatı nasıl değiştiriyor?

Yukarıda dile getirilen soruların cevaplarını 30 Mart Çarşamba günkü online Discord etkinliğinde bulacaksınız. PlusClouds, etkinlik davetiyesinde, “Alışılagelmiş savaş yöntemlerinin ötesinde Ukrayna-Rusya savaşında yeni bir cephe var: Teknoloji. Bu cephede, teknoloji alanında kabiliyetleri olan birey ve kitlelerin savaş seyrini değiştiren aksiyonlarına şahit olurken bu zamana kadar kayda geçen gelişmeleri inceleyeceğiz.” diyor ve sizi de etkinliğe katılmaya davet ediyor.

Aklınıza takılan siber güvenlik sorularınızla 30 Mart Çarşamba 15.00-17.00’deki online etkinliğimize davetlisiniz!
Etkinlik daveti (Discord)

Etkinlik detayları (LinkedIn)

ukrayna rusya siber savaşında kim önde plusclouds

Etkinlikte eski bir siyah şapkalı hacker olan İsmail Saygılı konuşmacı olarak yer alıyor. Saygılı, üniversite eğitimini uçak teknolojileri üzerine aldı. 2011 yılı itibariyle profesyonel olarak siber güvenlik sektöründe hem ofansif hem de defansif alanlarda çalışmalar yaptı ve bu konuda çeşitli eğitimler vererek sektöre pek çok aranılan personel kazandırdı.

Etkinlikte işlenecek başlıca konu başlıkları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Ukrayna Rusya savaşında teknolojinin cephesinde neler oluyor?
  • Savaşta oluşan hacker kitlesinin taraflara etkisi ne?
  • Gerçekleştirilen ransomware saldırılarıyla ne gibi veri kayıpları yaşandı?
  • Nvidia ve Samsung’un hacklenme hikayeleri.
  • Aktif faaliyet gösteren ransomware grupları neler?
  • Ünlü hacker forumu sitesi RaidForums’a ne oldu?
  • Son dönemde en çok kullanılan güvenlik açıkları nelerdir?
  • Siber saldırılara karşı önlem almak mümkün mü? Alınan önlemler yeterli olur mu?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER