Teknoloji

Ukrayna Rusya’nın işgalini duyurmak için Twitter takipçilerinden RT istiyor

 

ukrayna-rusya-isgal-280814

Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkiler geçtiğimiz mart ayından boyunca oldukça yüksek tansiyonda seyrediyor. Ukrayna’ya bağlı olan özerk Kırım yönetiminin önce bağımsızlığını kazanması, ardından da Rusya’ya katılmasıyla iki devlet arasındaki gerilim iyice artmış; Ukrayna’nın diğer bölgelerinde ordu ve Rus yanlıları arasındaki çatışmalar da iyice ivme kazanmıştı. Son olarak Rus askerlerinin Ukrayna sınırından içeri girmesiyle birlikte iki ülke arasındaki ateşe benzin dökülmüştü.

Rus askerlerinin topraklarına girmesini “işgal” olrak tanımlayan Ukrayna, sosyal medyayı kullanarak dünyanın dikkatini çekmeye çalışıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na ait onaylanmış bir hesaptan gönderilen tweet’te Ukrayna’nın Rusya işgali altında olan etiketler yer alıyor ve bu tweet’in RT (retweet) edilmesi isteniyor. Rusya ise Ukrayna’nın “işgal” olarak tanımladığı asker girişini bir “kaza” şeklinde niteliyor.

 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın RT çağrısına yazının yazıldığı zaman itibarıyla 3 bin 853 Twitter kullanıcısı kulak vermiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER