Teknoloji

Ukrayna orduya destek için NFT satıyor

ukrayna nft

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, orduya maddi destek sağlamak için bir NFT koleksiyonu çıkardı. Projenin duyurusu mart ayının ilk günlerinde yapılmıştı. “Meta Savaş Tarihi Müzesi” adını taşıyan koleksiyonun Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin tarihini belgeleyen bir NFT müzesi olması amaçlanıyor.

Koleksiyonda hâlihazırda savaşın ilk üç günündeki olayları belgeleyen 54 NFT bulunuyor. Ukraynalı ve uluslararası sanatçılar tarafından hazırlanan çizimlerin her biri, işgalin farklı boyutlarını yansıtan bir tweet’e ve dünyanın buna tepkisine referans veriyor.

Bakanlık tarafından Meta Savaş Tarihi Müzesi’nin internet sitesine eklenen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Her NFT’nin formülü açık ve basit: Her bir eserde resmi bir kaynaktan alınan gerçek bir haber ve hem Ukraynalı hem de uluslararası sanatçılara ait çizimler yer alıyor. NFT’ler kronolojik olarak sıralanıyor. Böylelikle gerçek tarih korunacak ve hatırlanacak.”

Ukrayna, savunmasına destek sağlamak için NFT’ler dışındaki dijital unsurları da kullanıyor. Savaşın başından bu yana ülkeye kripto paralarla yapılan bağışların toplam değeri 100 milyon doları geçmiş durumda. Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kısa süre önce ülkede kripto endüstrisini tamamen yasallaştıran kanun tasarısını imzalamıştı.

İLGİLİ HABERLER