Teknoloji

Ukrayna kripto paralarla milyonlarca dolarlık yardım topladı

ukrayna bitcoin

Ukrayna, Rusya’nın işgal girişimine karşı direnişinde sadece yabancı devletlerden finansal yardım almakla yetinmiyor. Reuters’in haberine göre, Ukrayna’ya kripto para birimleriyle 13 milyon doların üstünde kaynak aktarıldı.

Ukrayna’nın kitle fonlama kampanyasına kripto para kabulü 26 Şubat’ta başlamıştı. Şimdiye kadar kampanyaya 18 binden fazla kişi destek verdi. İşgal girişiminin başlamasından bu yana kampanya aracılığıyla sağlanan destek 20.9 milyon doları bulurken; Bitcoin, Ethereum ve Tether cüzdan adreslerinin paylaşılmasının ardından kampanya büyük ivme kazandı.

Ülkenin Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, bağışlanan kripto paralar “Mümkün olduğunca fazla Rus askerinin yok edilmesi” amacıyla kullanılacak. “Come Back Alive” (Canlı Olarak Geri Dön) ve “Support Ukranian Sovereiginty” (Ukrayna’nın Egemenliğini Destekle) isimli kampanyalarla da Ukrayna’ya yardım için kripto para birimleriyle bağış toplanıyor.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, kripto para borsalarını da etkiliyor. Binance, Rusya’daki kullanıcıların kripto hesaplarına şimdiden kısıtlama getirmiş durumda. Kraken ise yasal zorunluluklar nedeniyle Rusya’daki kullanıcıların hesaplarının dondurulabileceği uyarısında bulundu.

Kripto paralarla yapılan yardımlar Ukrayna için maddi anlamda çok büyük olmasa da, sembolik açıdan oldukça önemli. Bir ülkenin kendisini savunmak için doğrudan kripto paralarla yardım istemesi, finans dünyasında yaşanan değişimi gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER