Teknoloji

Ukrayna’dan Apple’a Rusya’ya App Store’da engel koyma çağrısı

ukrayna app store

Cuma akşamı Türkiye zamanına göre geç saatlerde yayınlanan kamuoyuna açık bir mektupta Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov Apple’ı, Ukrayna’nın devam eden işgal girişimine yanıt olarak Rus kullanıcılara ürün ve hizmet sağlamayı durdurmaya çağırdı.

Fedorov, Twitter hesabı aracılığıyla yayınlanan mektupta, “Size App Store’a erişimin engellenmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu’na Apple hizmetleri ve ürünleri sağlamayı durdurmanız için başvuruyorum.” diye yazdı.

Fedorov mektubunda, “Bu tür eylemlerin Rusya’nın gençlerini ve aktif nüfusunu proaktif olarak utanç verici askeri saldırganlığı durdurmaya motive edeceğinden eminiz.” diye devam etti.

Pentagon’un tahminlerine göre 50 binden fazla Rus askeri Ukrayna’ya girdi ve başkent Kiev’de çatışmalar devam ediyor. Çernobil nükleer felaketinin bulunduğu yer, perşembe günü Rus kuvvetleri tarafından alındı ve bu, orada bulunan radyoaktif malzemelerin yönetimi hakkında endişeleri artırdı. Birleşmiş Milletler’in tahminlerine göre, çatışmalar şimdiden yüz binlerce Ukraynalı’nın mülteci olarak evlerini terk etmesine neden oldu.

ABD yönetimi perşembe akşamı, işgal girişimine yanıt olarak Apple ve diğer ABD şirketlerinin Rus ordusuna veya savunma bakanlığına hizmet vermesini engelleyen önlemler de dahil olmak üzere, geniş bir yaptırım paketi açıkladı. Ancak Fedorov’un talebi daha da ileri gidiyor ve şirkete ülkeye genel olarak hizmeti durdurma çağrısında bulunuyor.

Apple bu halka açık mektupla ilgili olarak henüz bir yorum yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER