Manşetler

Ucuz iPhone’un adı iPhone 5C mi olacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone serisinin plastik kaplı yeni üyesine ait olduğu iddia edilen pek çok görüntü bir süredir internette dolaşıyor. Ancak bütün bu sızıntılarda dikkat çeken noktalardan birisi de, cihazın tam adına dair somut bir bilginin ortaya çıkmaması. Bugüne kadar yayınlanan sızıntılarda ucuz iPhone, iPhone lite, plastik iPhone gibi isimlerle anılan akıllı telefonun gerçek ismine dair ilk iddia yine Çin’den geldi.

iphone-5c-kutu-290713

Weiphone.com adresinde yayınlanan fotoğraflarda cihazın kendisi gözükmese de, plastik kaplı iPhone’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar görülüyor. Kutuların üzerinde ise iPhone 5C yazıyor. Apple’ın orta sınıf akıllı telefon pazarına giriş anahtarı olan plastik kaplı iPhone için seçilen iPhone 5C ismindeki C harfinin İngilizce’de renk anlamına gelen ”color” kelimesinden hareketle tercih edildiği konuşulmaya başlanırken, bu iddianın ortaya atılmasında ucuz iPhone’un farklı renk seçenekleriyle piyasaya çıkacağı yönündeki beklenti önemli rol oynuyor.

Teknoloji dünyasındaki yaygın beklenti Apple’ın bu yıl piyasaya süreceği yeni iPhone’da iPhone 6 ismini kullanmayacağı yönünde. Şirketin iPhone 5S ismini tercih etmesi beklenirken, Apple’ın yeni modelde iPhone 5’in üzerinde fazla değişiklik yapmadan sadece belli ana özellikleri eklemekle yetineceği için böyle bir isimlendirme yöntemini uygulayacağı düşünülüyor. 2013’ü şu ana kadar nispeten sessiz geçiren Apple’ı hareketli bir dönemin beklediğini CFO Peter Oppheneimer geçtiğimiz hafta dile getirmişti.

İlgili >> Weiphone, MacRumors

İLGİLİ HABERLER