Teknoloji

Üçüncü taraf Twitter uygulamaları platforma erişimde hâlâ sorun yaşıyor

twitter sana özel

Twitter, üçüncü taraf istemcilerin API’sine erişimini kasıtlı olarak kesmiş gibi görünüyor. Türkiye zamanına göre cuma gününün erken saatlerinden bu yana, Tweetbot ve Twitterrific de dahil olmak üzere, Twitter’ın kendi uygulamalarını kullanmadan platformda gezinmek için kullanabileceğiniz en popüler uygulamaların çoğu düzgün çalışmıyor. The Information, bugün geçtiği bir haberde, Twitter’ın dahili Slack kanallarından, çeşitli mesajlar paylaştı ve buna göre şirketin kesintinin farkında ve muhtemelen nedenini de biliyor.

Şirketin mühendislerinin hizmet kesintilerini önceliklendirmek için kullandıkları bir Slack kanalında, “Üçüncü taraf uygulamalarının askıya alınması kasıtlıdır.” ibaresini içeren bir mesaj bulunuyor. Geçtiğimiz cuma günü, Twitter’ın ürün ortaklıkları ekibindeki bir çalışanın, ekibine “3. taraf istemcilerin erişiminin iptali” ile ilgili “onaylanan konuşma konuları” listesini ne zaman bekleyebileceklerini sorduğu bildirildi. 

The Information’a göre, bir ürün pazarlama müdürü cuma sabahı, iş arkadaşlarına şirketin “iletişimler üzerinde çalışmaya başladığını” ancak bunların ne zaman hazır olacağına dair bir zaman çizelgesi sunamadığını söyledi. The Information, Twitter’ın eylemlerinin arkasındaki mantığı öğrenemediğini belirtiyor.

Elon Musk, Twitter’daki çalışan sayısını büyük ölçüde azalttığından beri şirketin doğru düzgün çalışan bir iletişim departmanı bulunmuyor. Üstelik Musk’tan da konuyla ilgili herhangi bir tweet gelmedi. Tweetbot, Twitterrific, Fenix ve diğer üçüncü taraf istemcilerin geliştiricileri, şirketten hiçbir şey duymadıklarını söylüyor. Tweetbot’un kurucularından Paul Haddad yakın tarihli bir Mastodon gönderisinde “Biz de en az sizin kadar karanlıktayız.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir mesaj paylaştı.

İLGİLİ HABERLER