Teknoloji

Ücretsiz kullanıcılar için 60 dakikayı geçen Google Meet görüşmeleri için süre uzatıldı

google meet

Google, ücretsiz Google Meet kullanıcılarının 60 dakikadan daha uzun süre boyunca görüşmelere ev sahipliği yapmasına yönelik uygulamasını uzatıyor. Normalde bu uygulama 30 Eylül’de sona erecekti, ancak ücretsiz kullanıcılar Mart 2021’e kadar daha uzun süre boyunca görüşmeler gerçekleştirebilecek.

Google Meet grup ürün yöneticisi Samir Pradhan, konuyla ilgili blog yazısında, “Daha az seyahatin edileceği, video üzerinden düzenlenen okul aile birliği toplantıları ve düğünler gibi önemli dönüm noktalarının olduğu bir tatil sezonuna ilerlerken, Meet’e güvenenlerin önümüzdeki aylarda iletişim halinde kalmalarına yardımcı olmaya devam etmek istiyoruz,” dedi. . “Taahhüdümüzün bir işareti olarak, bugün Gmail hesapları için ücretsiz sürümde 31 Mart 2021’e kadar sınırsız Meet aramalarına (24 saate kadar) devam ediyoruz.”

Uzatma, COVID-19 salgını sırasında bu hizmete güvenenler için bir rahatlama yaratacaktır. Google, Zoom gibi diğer video konferans hizmetleriyle rekabet gücünü korumak için Google Meet’i bu yıl düzenli olarak güncelledi. Yakınlaştır benzeri galeri görünümü (şimdi aynı anda 49 kişiye kadar gösterim yapılabiliyor) ve arka plan bulanıklığı gibi özellikler ekledi.

30 Eylül aynı zamanda G Suite ve Eğitim için G Suite müşterilerinin, 250’ye kadar katılımcıyla toplantı düzenleme ve toplantı kayıtlarını Google Drive’a kaydetme gibi bazı gelişmiş Google Meet özelliklerine ücretsiz erişimi kaybedeceği tarih olma özelliğini de taşıyor. Google, bu alanlarda uzatma olmayacağını yineledi.

İLGİLİ HABERLER