Ulaşım

Uçak içi geniş bant internet gelecek yıl Avrupa içi uçuşlara geliyor

lufthansa-220915

Halihazırda ABD’de ve dünyanın diğer ülkelerinde iç hat uçuşlarında da internet bağlantısının keyfini sürmek mümkün oluyor. Avrupalı havayolu şirketleriyse bu trendi biraz geriden takip ediyor ve sadece uzun mesafeli uçuşlarda uçak içi geniş bant internet hizmeti sunuyor.

Ancak önümüzdeki yaz itibarıyla bu durum biraz değişecek. Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında yer alan Lufthansa, uçuşlarında ortalama bir ev geniş bant bağlantısına eş değer seviyede bir internet bağlantısı sunacağını açıkladı. Bu da yolcuların havadayken geniş imkanlardan faydalanabilmesi anlamına geliyor.

Genellikle uçak içi internet bağlantısı kullanıcılara yazı tabanlı özelliklerden yararlanma şansı sunsa da, Lufthansa önümüzdeki yıldan itibaren uçakta çevrim içi multimedya içerik tüketmenin ve gelişmiş uygulamalardan faydalanmanın mümkün olacağını açıkladı. Yine de, müşteri tercihleri nedeniyle geniş bant internet seviyesini telefon görüşmelerinde kullanmak mümkün olmayacak.

Lufthansa, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda internet bağlantısı imkanı sunan ilk Avrupalı havayolu olma unvanını kazancak. İnternet bağlantısını Immarsat ve Deutsche Telekom ortaklığı sağlayacak. Lufthansa’nın kısa ve orta mesafeli uçuşlarda geniş bant internet bağlantısı için talep edeceği ücret ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER