Teknoloji

Üç arka kameralı iPhone’u gelecek yıl görebiliriz

apple iphone x iphone 8 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone üç kamera lensBazıları Apple’ın eğilimleri belirlediğini söylerken bazıları da onun diğerlerinin yaptıklarını takip ettiğini öne sürüyor. Son dedikodu ikinci gruptakileri haklı çıkaracak türden, ancak Apple’ın her zaman en tepeye çıkmasına yardımcı olacak bir becerisi her zaman oluyor. Tedarik zincirinden gelen haberlere göre, gelecek yılın iPhone’unda artık normal hâle gelen iki kamera yerine, Huawei P20 Pro’da olduğu gibi üç adet kamera lensi bulunacak. Eğer üçüncü kamera olacaksa, bunun ne için kullanılacağı ise şu an için bilinmiyor.

Haberin kaynağı olan Economic Daily News, söz konusu sızıntılar olduğunda pek yüksek doğruluğa sahip değildir, bu nedenle iddiasına da şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Yine de, ortalıkta üçüncü kamera lensini işaret eden başka dedikoduların da bulunduğunu hatırlamak gerekiyor. Ne var ki, genellikle muhafazakar davranan Apple için üçüncü lensi eklemenin çok da büyük adım olacağını belirtmeliyiz.

Apple’ın en azından kısa vadede yapmasının kesin olduğu şeylerden bir tanesi, önde yer alan kamerasında yer verdiği True Depth üç boyutlu tarama teknolojisini arka kamera sistemine de eklemesi olacaktır. Ancak bu sistem arka kamerada Animoji veya yüz tanıma için değil, artırılmış gerçeklik odaklı işlevler için kullanılacaktır. Eğer haber doğruysa, time-of-flight (ToF) sensörlerinin yerine, gelecek iPhone modelinde üç lens alabilir.

Anlayacağınız, ortalıkta dolaşan dedikodular henüz belli belirsiz seviyede, üçüncü lensin ne gibi bir rol oynayacağı şu an için kesin görünmüyor. Bir ihtimal, üçüncü lens ile birlikte 5x optik zum elde edilebilir, diğer iki kamera da üç boyutlu, stereo görüş için kullanılabilir. Ayrıca üçüncü lensin telemetre olarak da kullanılması ihtimali de bulunuyor.

Üçüncü lensin resim kalitesinde genel bir iyileşme sağlayıp sağlamayacağı da şu an için büyük bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Üç arka kameralı Huawei P20 Pro’nun DxOMark benchmark testinde tepelerde yer aldığını biliyoruz. Tabii ki, herkes bu benchmark testinin doğruluğuna katılmıyor, iPhone X’un iki kameralı sisteminin mükemmel fotoğraflar çektiğini düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER