Teknoloji

Ubuntu Xperia Z1 ve OnePlus One’da çalıştırıldı

ubuntu sony xperia z1 oneplus one

Canonical ve geliştirdiği Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu, bq Aquaris M10 tablet sayesinde dikkatleri çekmişlerdi. MWC 2016’nın yarattığı heyecan dalgasına kayıtsız kalamamış gibi gözüken Canonical, mobil işletim sisteminin görece “eski” iki Android telefonda çalıştırıldığını ve deneyimin nasıl olduğunun MWC 2016’da gösterileceğini açıkladı. Ubuntu işletim sistemi, Sony Xperia Z1 ve OnePlus One üzerinde çalıştırıldı.

Resmi açıdan bakıldığında Canonical’ın mobil işletim sistemi, sadece birkaç telefon ve bir adet tablette bulunuyor. bq Aquaris E4.5 ve E5, Meizu MX4 ve PRO 5 ile bq Aquaris M10 tablete resmi olarak yüklenen işletim sistemi, bazı eski Nexus cihazları üzerinde de çalıştırılmıştı. Linux tabanlı yazılımın çalıştırıldığı cihazlar listesine şimdi de Sony Xperia Z1 ve OnePlus One eklendi.

Ubuntu’nun mevcut akıllı telefonlarda çalıştırılması, işletim sistemine gönül veren topluluğun sistemi daha fazla cihazda görme konusunda ne denli istekli olduğunu ve Canonical’ın bu isteğe karşılık verme konusunda yavaş kaldığını da gözler önüne seriyor. Şirketin MWC 2016’da Ubuntu ile çalışan Xperia Z1 ve OnePlus One’ın yanı sıra, portföyündeki diğer cihazlardan bazılarını da göstermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER