Teknoloji

Ubuntu Touch OS’in ön izleme sürümü çok yakında daha fazla cihaza gelecek

Mevcut Nexus cihazları için Ubuntu’nun mobil işletim sürümünün geliştirici ön izleme sürümünü yayınlayan Canonical listeye yeni cihazların ekleneceğini açıkladı. Yazılımcılara ve meraklı kullanıcılara işletim sisteminin nasıl çalıştığı ve neleri barındırdığı konusunda bilgi vermeyi amaçlayan Ubuntu Touch ön izleme sürümü şu an için Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 ve Nexus 10 gibi cihazlara yüklenebiliyor.

ubuntu-os-arayuz-070213

Canonical Ubuntu Touch ön izleme sürümünün Motorola Xoom, Sony Xperia S, Sony Xperia T, Samsung Galaxy S III, Huawei Ascend G300, Samsung Galaxy S (GT-I9000), Samsung Galaxy S SCL (GT-I90003), Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S II (uluslararası), HTC One X, HTC One XL, HTC One X+, Asus Transformer Infinity, LG Optimus 4x HD, Nexus S, Nexus One, Samsung Galaxy Tab 10.1 Wi-Fi ve Asus Transformer Pad gibi popüler Android cihazları için de yayınlanacağı bilgisini paylaştı. Ancak çıkış konusunda net bir takvim açıklamadı.

Ubuntu Touch ön izleme sürümü sayesinde yazılımcılar işletim sistemi için hazırladıkları uygulamaları bizzat sistemle çalışır bir mobil cihaz üzerinde test etme fırsatı bulacak. OEM’ler de 2014 itibariyle piyasaya sürecekleri cihazlarda Ubuntu Touch işletim sistemine yer verebilecek. Öte yandan Canonical cihaz sahiplerinin Ubuntu’yu Android’in üstüne yükleyebilmeleri için de çeşitli planlar yapıyor.

İlgili >> Ubuntu

İLGİLİ HABERLER