Teknoloji

Ubuntu Touch Geliştirici Ön İzleme yazılımı Nexus cihazları için yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ubuntu’nun akıllı telefon ve tabletlere özel Touch Geliştirici Ön İzleme yazılımı söz verildiği gibi dün itibariyle yayınlandı. Gelecek yıl gerçekleşmesi beklenen büyük lansmanda karşımıza çıkacak nihai sürümün bir işareti niteliğini taşıyan Ön İzleme yazılımı tam anlamıyla kararlı bir yapıda olmasa ve çeşitli hatalara yol açabilecek olsa da, nelerle karşılaşılabileceğini göstermesi açısından önemli sayılır.

ubuntu-tablet-220213

Ubuntu Touch Developer Preview sürümünün Google’ın son zamanlarda çıkardığı Nexus cihazlarına özel farklı versiyonları bulunuyor. GSM destekli Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 ve Nexus 10 için hazırlanmış özel dosyalar bulunuyor. Bu arada “phablet” olarak nitelendirilen bir cihaz için de özel olarak hazırlanmış dosyalar var, ancak bunların tam anlamıyla hangi cihazı işaret ettiği şimdilik kestirilebilmiş değil.

Ubuntu Touch Geliştirici Ön İzleme sürümü adından da anlaşılacağı üzere yazılım geliştiricileri hedefliyor. Erken safhalarda bulunan bu sürümün cihazlara yüklenmesi sonrasında tam anlamıyla düzgün şekilde çalışan bir cihaz beklememek yerinde olacaktır. Üstelik The Verge sitesinin belirttiğine göre yüklü gelen çoğu uygulama da ekran görüntüsü olmanın ötesine pek geçmiyor. Ancak Telefon, İnternet Tarayıcısı, Medya Oynatıcısı, Galeri ve Kamera uygulamaları düzgün şekilde çalışıyor. Ubuntu’nun dahili konuşma ve ses arama aracı da çalışıyor. İlgilenenler gerekli bilgileri ve adımları aşağıdaki bağlantıda bulabilirler.

İlgili >> Ubuntu Touch Geliştirici Ön İzleme Sürümü (İndir), (Gerekli Adımlar), The Verge

İLGİLİ HABERLER