Manşetler

Ubuntu Edge şimdiye kadar 10 milyon doların üzerinde bağış topladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canonical’ın geçtiğimiz ay görücüye çıkardığı Ubuntu Edge adlı akıllı telefon için bir bağış kampanyası düzenleniyor. Üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz özelliklere sahip olan, aynı zamanda bir masaüstü bilgisayar gibi de işlev görebilen bu hibrit akıllı telefon için başlatılan kampanyada 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmişti.

ubuntu-edge-160813

Kampanya için biçilen bir aylık sürenin sonuna doğru yaklaşılırken hedeflenen tutara henüz ulaşılamadığı görülüyor. Ancak gelinen nokta da çok fena sayılmaz. Yazıyı hazırladığımız sırada kampanya sayfasına göz attığımızda 10 milyon 458 bin 245 dolarlık bağış toplandığını gördük. Henüz hedefin üçte birlik kısmı toplanmış gibi görünüyor, ancak kampanyanın son günlerinde bağış toplama performansının daha da yükselmesi gibi bir ihtimalin bulunduğunu da gözardı etmemek gerekiyor.

32 milyon dolarlık bağış hedefine ulaşılamasa da, Ubuntu Edge için ikinci bir şans olabilir gibi görünüyor. Canonical’ın kurucusu Mark Shuttleworth’un BBC’ye verdiği demece göre bazı üreticiler bu telefonun yarattığı etkiyi farketmiş ve Android/Ubuntu melezi akıllı telefon konseptini daha da ileri taşımak için niyetlerini belli etmişler.

İlgili >> Engadget, Indiegogo (Ubuntu Edge)

İLGİLİ HABERLER