Teknoloji

Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal pratik yükleme yöntemleriyle birlikte yayınlandı

Linux işletim sistemleri topluluğunun önemli bir payını oluşturan Ubuntu’nun en yeni sürümü 12.10 (Quantal Quetzal) nihayet yayınlandı. Bu yeni sürüm web tabanlı uygulamaları Başlatıcıya ekleme; bunun yanı sıra web üzerinden sonuçları, detaylı fotoğraf sonuçlarını ve hızlı ön izleme penceresini barındıran özel bir arama aracıyla birlikte geliyor.

Ubuntu 12.10 bilgisayara hiçbir yükleme yapmadan da çalışma imkanına sahip. Bunun için 800 MB’lık büyüklüğe sahip liveCD imajını indirmek, bunu bir diske yazmak ve bilgisayarı bu CD üzerinden başlatmak yeterli. Bu sayede bilgisayarın sabit diskine herhangi bir yazma işlemi gerçekleşmeden işletim sistemini kullanmak mümkün oluyor. Bu arada işletim sisteminin imajı USB flaş belleğe de yüklenebiliyor. Bu arada Windows yükleyicisini kullanarak Ubuntu’yu bir Windows yazılımı gibi yüklemek de mümkün. Bu durumda sistemi başlatırken Windows ve Ubuntu arasında hangisinin yükleneceği noktasında seçim yapmak da mümkün oluyor. Ayrıca istendiği zaman Ubuntu’yu bir Windows yazılımı gibi kaldırmak da mümkün hâle geliyor.

Ubuntu 12.10 ile birlikte işletim sisteminin bazı yazılımları da güncelleniyor. Linux kernelinin 3.5 numaralı sürümü, bunun yanı sıra LibreOffice 3.6 ve Firefox 16.01 de Ubuntu 12.10 ile birlikte geliyor. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Ubuntu 12.10’u kullanmak için ilk adımı atabilirsiniz.

İlgili >> Ubuntu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER