Teknoloji

Ubuntu 12.10 ekimde çıkacak, Quantal Quetzal adını taşıyacak

Ubuntu’nun kendi markasını taşıyan Linux sürümlerini aynı harfle başlayan bir sıfat ve bir hayvan adından oluşan geleneksel adlandırma geleneğinde sıra Q harfine kadar geldi. Bu harf ekibi biraz zorlamış olsa da, Ubuntu kurucusu Mark Shuttleworth yeni sürüm için seçilen adı açıkladı. Ubuntu 12.10 işletim sistemi Quantal Quetzal olarak anılacak.

Quantal’ın da şirketin 12.10 ile birlikte hayata geçireceği Quantum adlı sanallaştırma ağından türetildiği düşünülüyor. Quetzal parçası da kullanıcıların karşısına çıkacak yeni arayüzü simgeliyor. Quetzal’ın Meksika’da yaşayan renkli tüylere sahip bir kuş türü olduğunu düşünecek olursak, kullanıcı arayüzüyle arasındaki bağlantıyı da açıklayabiliriz. Shuttleworth işletim sisteminin yeni versiyonunun Ubuntu’nun kahverenginin hakim olduğu standart arayüzün yerine daha renkli ve canlı bir arayüz getireceğini vadetti.

Ubuntu 12.10’u görmek için ekim ayına kadar beklememiz gerekiyor. Onun öncesinde bu ayın sonlarında 12.04 Precise Pangolin sürümü gelecek.

İlgili – Mark Shuttleworth

[Görsel – Matt MacGillivray]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER