Teknoloji

Ubuntu 10.10 “Maverick Meerkat” 10 Ekim’deki lansman öncesi son durak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ubuntu 10.10 versiyonu 10.10.2010 tarihinde çıkacak ve inceleyenlerden 10 üzerinden 10 puan almaya çalışacak. Nisan ayında çıkmış olan Lucid Lynx’in takipçisi olan yeni bir deneme sürümü ile birlikte Ubuntu alfa sürecinden beta yazılım sürecine geçiş yaptı. Grafik arayüzünde yapılan değişiklikler hemen göze çarparken yapılan performans iyileştirmeleri işletim sisteminin daha hızlı yüklenmesini sağlıyor. Yine de ortada, Lynx ile Koala versiyonları arasındaki gibi büyük bir gelişim kaydedildiğini söylemek zor.

Varsayılan fotoğraf düzenleme yazılımı F-Spot’un yerini Shotwell alırken Linux programlarını satın almanıza olanak sağlayan App Store tarzı Software Center’da da bazı güncellemeler yapılmış. Henüz hiçbir şeyi satın almanın mümkün olmadığı bu mağazanın Ekim ayındaki lansmanla birlikte faaliyete geçmesi bekleniyor. Meerkat sürümüyle ilgili en merak uyandırıcı nokta Ubuntu Netbook Edition için varsayılan hâle gelen Unity masaüstü arayüzü olacaktır.

Eğer beta sürümündeki hatalardan korkmuyorsanız, aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edip Ubuntu Meerkat’ı indirebilirsiniz.

İlgili – Ubuntu
İlgili – The Register

İLGİLİ HABERLER