Eğlence

Ubisoft’un XDefiant’ı 21 Mayıs’ta piyasaya çıkıyor

ubisoft xdefiant

Ubisoft’un birinci şahıs nişancı oyunu XDefiant, 21 Mayıs’ta Xbox Series X|S, PS5 ve PC platformları için piyasaya çıkıyor. Oyunun altı hafta sürecek olan “preseason” versiyonu ilk olarak oyunculara sunulacak. Bu aşamadan sonra oyun resmi olarak ilk sezonuyla birlikte daha geniş içerikle oyuncuların karşısında olacak.

XDefiant’ın oynanış mekanikleri

Oyun, Tom Clancy evreninden esinlenerek tasarlanmış taktiksel nişancı yapısını sunuyor. Preseason sürümü, beş farklı oyun modu, 14 harita, 24 silah ve Ubisoft’un diğer oyunlarından ilham alan beş oynanabilir fraksiyonla geliyor. Maç başlamadan önce oyuncular fraksiyonlarını seçmek zorunda olacaklar.

Oyuncular, saldırı tüfekleri, makineli tüfekler, pompalı tüfekler ve keskin nişancı tüfekleri gibi çeşitli silahlar arasından birincil ve ikincil silahlarını seçebilecekler. Silahlarını özelleştirmek için namlu ve ağız takılabilirleri gibi eklentiler ekleyebilecekler. Ayrıca maç esnasında kullanabilecekleri bir el bombası da seçebilecekler.

Her fraksiyon, oyunculara iki aktif yetenek, bir pasif avantaj ve maç esnasında dolan ultra bir yetenek sunacak. Fraksiyonlardan biri olan Libertad, sağlık odaklı yeteneklere sahipken, Cleaners fraksiyonu düşmanlarını ateşle etkisiz hale getirme yetenekleriyle öne çıkıyor. Echelon oyuncuları ise düşmanların yerlerini tespit edebilecek. Phantoms fraksiyonundaki oyuncular ise düşman saldırılarını engelleyebilecek bariyerler oluşturabilecek.

Ubisoft, ilk sezonun çıkışıyla birlikte dört yeni fraksiyon, 12 yeni silah ve 12 yeni harita ekleyecek. Geçtiğimiz yıl paylaşılan Year 1 yol haritasına göre, geliştirici dört sezon boyunca her biri yeni içerik ekleyerek oyuncuları bağlı ve daha aktif tutmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER