Eğlence

Ubisoft’un Steam’e dönüşü Far Cry 6 ile devam edecek

ubisoft steam

Ubisoft Steam‘e yeni oyunlar eklemeyi önümüzdeki dönem de sürdürecek. PC Gamer sitesinin haberine göre; Far Cry 6, Riders Republic, Rainbow Six Extraction ve Monopoly Madness sırasıyla 11 Mayıs, 8 Haziran, 15 Haziran ve 22 Haziran’da Steam’de oyuncularla buluşacak. PC sahipleri hâlihazırda bu dört oyuna Epic Games Store ve Ubisoft Connect aracılığıyla ulaşabiliyor.

Üç yıldır Steam’den uzak olan Ubisoft, 2022 kışı itibarıyla yeniden oyunlarını platform aracılığıyla satmaya başlamıştı. Bu doğrultuda mağazaya eklenen ilk oyunlar arasında Assassin’s Creed Valhalla ve Anno 1800 de yer alıyordu. 2023’ün başlarında ise The Division 2 ve Watch Dogs: Legion platformda yerini almıştı.

Ubisoft Steam’den 2019’da ayrılmıştı

Ubisoft 2019’da Steam’den ayrıldığında The Division 2 için Ubisoft Connect aracılığıyla verilen siparişlerde altı kat artış yaşanmıştı. Şirket Steam’e geri dönüş kararını açıklarken oyunların oyuncularla nasıl buluştuğunun düzenli olarak değerlendirildiğini belirtmişti. Bu açıklama, Steam’in kullanıcı tabanının genişliğinin diğer uygulama mağazalarına kıyasla ağır bastığını düşündürüyor.

Ubisoft Steam’e geri dönerek bu geniş kullanıcı tabanından faydalanmayı hedeflemiş gibi görünüyor. Şirketin bu hamlesi kapsamında yeni oyunların da çok vakit geçmeden platforma eklenmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER