Eğlence

Ubisoft oyunları Steam’e geri dönüyor

assassin's creed Valhalla ubisoft

Ubisoft oyunları neredeyse dört yılın ardından Steam‘e geri dönüyor. Epic Games Store’un faaliyete geçmesinin ardından odak noktasını bu mağazaya kaydıran şirket, oyunlarını Steam’den çekmişti. Buna ek olarak, Ubisoft’un Connect isimli başlatıcısının kullanıma sunulması da bu değişiklikte etkili olmuştu.

Steam’e eklenecek ilk Ubisoft oyunu ise oldukça büyük bir isim. Assassin’s Creed Vallaha 6 Aralık’ta Steam’de yerini alacak. Bu oyunu Anno 1800 ve Roller Champions isimli oyunlar takip edecek.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak Eurogamer sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Oyunlarımızı farklı kitlelere, onların bulunduğu yerlerde nasıl ulaştıracağımızı sürekli olarak değerlendiriyoruz. Bir taraftan da Connect’te güçlü bir kullanıcı ekosistemi oluşturmak için çalışıyoruz. Assassin’s Creed Valhalla, Anno 1800 ve Roller Champions Steam’de yerini alacak.”

Assassin’s Creed Vallaha Steam’e oyunun en yeni içerik güncellemesiyle birlikte gelecek. The Last Chapter (Son Kısım) olarak adlandırılan güncelleme de 6 Aralık’ta oyuncularla buluşacak. Bu güncelleme Eivor’un hikayesini tamamlayacak ve bazı hikayeleri de birbirine bağlayacak. New Game+ (Yeni Oyun+) modu ise bu güncellemenin bir parçası olmayacak.

Ubisoft Steam’den çıkışı “ekonomik bir karar” olarak tanımlamıştı

Ubisoft daha önce Steam’den vazgeçmenin ekonomik bir karar olduğunu belirtmişti. The Division 2’nin ön siparişlerinin altı kat artması da ilk etapta şirketin verdiği kararın doğru olduğunu göstermişti. Ancak aradan geçen dönemde Steam’in etkisini ve popülaritesini görmezden gelmek zorlaşmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER