Eğlence

Ubisoft Far Cry Primal’ın şubat ayında geleceğini duyurdu

Yayınlanan ilk tanıtımdan tam anlamıyla 24 saat sonra Ubisoft, yeni Far Cry oyununun “Far Cry Primal” adını taşıyacağını açıkladı. Far Cry Primal, 23 Şubat 2016’da PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanacak. Oyunun PC versiyonunun dağıtımı ise mart ayında başlayacak.

Far Cry Primal, Ubisoft’un amiral gemisi konumunda olan Montreal’deki stüdyosunda geliştirildi. Toronto, Kiev ve Şangay’daki stüdyolar da Far Cry Primal’ın gelişim sürecine katkıda bulundu. 80’ler etkisini taşıyan Blood Dragon kadar küçük ölçekli bir yan ürün olmayan Far Cry Primal, Ubisoft tarafından “tam teşekküllü bir tek oyuncu deneyimi” şeklinde tanımlanıyor. Oyunda oyuncular Takkar isimli bir avcıyı kontrol ediyor.

Ubisoft’a göre Takkar’ın motivasyonu ise oldukça basit: İnsanların av olduğu bir dünyada hayatta kalmak. Yemek için avlanmak, silah yapmak ve kılıç dişli kaplanlardan korunmak Takkar’ın yapması gerekenler arasında yer alıyor. Paylaşılan tanıtım videosuna bakıldığında Far Cry Primal’da oyuncuların mamutlarla da epey bir içli dışlı olacağı görülüyor. Kreatif yönetmen Jean-Christophe Guyot, Taş Devri’nin bir Far Cry oyunu için mükemmel bir sahne olduğunu dile getirdi.

Ubisoft, Far Cry Primal’ın duyurusu içinse ilginç bir sosyal medya stratejisi uyguladı. Twitter hesabı üzerinden bir mağara resmi görseli paylaşan şirket, takipçilerini bir canlı yayın sayfasına yönlendirdi. Bu sayfada yavaş yavaş uzaklaştırma yapıldığında ise mağara resminin tamamı ortaya çıktı.

Serinin en son oyunu olan Far Cry 4, geçtiğimiz yılın kasım ayında yayınlanmıştı. Ubisoft, geçtiğimiz yılın sonuna kadar 7 milyon kopya sevkiyatı gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER