Eğlence

Ubisoft 100’e yakın oyunun için çevrimiçi desteği sonlandırdı

ubisoft e3 2023

Ubisoft geçtiğimiz bir yıllık dönemde 91 oyun için çevrimiçi desteği sonlandırdı. Bu uygulama, desteği kesilen oyunların çok oyunculu deneyim unsurlarına erişilemeyeceği anlamına geliyor.

Buna ek olarak, oyunların çevrimiçi katmanıyla bağlantılı diğer unsurlar da devredışı kalıyor. Destek sonlandırma kararının bu 91 oyun için tek bir seferde uygulanmadığını ve tüm platformları etkilemediğini belirtmek gerekiyor.

Listedeki oyunların büyük kısmını modern cihazlarda oynanamayan eski içerikler oluşturuyor. Bazılarının geçmişi Wii dönemine kadar uzanıyor. Listede Tom Clancy’s Endwar, Splinter Cell ve World in Conflict gibi oyunlar göze çarpıyor. Buna ek olarak; Xbox 360 ve PlayStation 3’ten hatırladığımız Ghost Recon Advanced Warfighter 2, H.A.W.X. 2, ve Beyond Good and Evil gibi oyunların çevrimiçi desteği de sonlandırılıyor.

Ubisoft tarafından alınan bu karar çok önemli gibi görünmese de, aslında oyun tarihinin büyük bir kısmını yok etmesi açısından önem taşıyor. Bir şirketin çıkarttığı bir oyunu sonsuza kadar desteklemek istememesi doğal bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak listedeki içeriklerin oyun tarihinde önemli yere sahip olması, sembolik açıdan büyük bir kayıp olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER