ManşetlerUlaşım

UberXL İstanbul’da kontağı kapattı

uber türkiye koronavirüs

Uber‘in 2014’te başlayan Türkiye macerası, geçtiğimiz yıl taksicilerden gelen yoğun tepkilerin ardından ülkedeki en önemli gündem maddelerinden biri hâline gelmişti. İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle İstanbul’daki faaliyetlerinde yasal zemini kaybeden şirket, İstanbul’da verdiği UberXL hizmetini durdurmaya karar verdiğini açıkladı.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; Türkiye’de 4 milyondan fazla kişinin Uber uygulamasını indirdiği, 12 bin sürücünün ve 6 bin şirketin de Uber sayesinde gelir elde ettiği belirtildi. İstanbul’daki UberXL hizmetinin sonlandırılması kararının çok zor alındığının altını çizen Uber, yolcularına sarı taksi ve turkuaz taksi hizmetlerini sunmayı sürdüreceğini açıkladı.

Uber, Türkiye’yi uzun vadeli bir iş ortağı olarak gördüğünün altını çizmeyi ihmal etmedi. Şirketin açıklamasında hem Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hem de yerel paydaşlarla birlikte çalışılmasının arzu edildiği vurgulandı. Uber’in açıklamasında yolculara ve UberXL sürücülerine de teşekkür edildi.

İLGİLİ HABERLER