Ulaşım

Uber yeni tasarım eşliğinde yeni özellikler sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber yeni tasarimUber son yılların en hızlı gelişen girişimlerinden biri olsa da, servisin bel kemiği olan mobil uygulamasının karışıklığı tepkilere yol açıyordu. Bu şikayetleri dikkate alan şirket, yeni bazı özellikleri de beraberinde getiren yeni bir tasarım hazırladı. Söz konusu yeni tasarımın dağıtımı başladı.

uber-yeni-tasarim-031116-2Uber yeni tasarım ile müşterilerini araç çağırdıktan sonra da uygulama içinde tutmayı istiyor. Yeni tasarımla birlikte Uber kullanıcıları, yolculuklarının ne kadar süreceğini ve maliyetinin ne kadar olabileceğini görebiliyor.

Eskisine kıyasla daha hızlı biçimde açılan uygulama, kullanıcıların karşısına yeni ve daha temiz bir harita tasarımı çıkarıyor. Uber, yeni tasarımla birlikte uygulama açıldığında kullanıcılarına nereye gitmeyi istediğini de soruyor. Kullanıcılar ev ve iş yerlerinin adreslerini hızlı butonlar aracılığıyla zahmete girmeden yazabiliyor. Üçüncü hızlı buton ise kullanıcının takvimine bakarak bir sonraki randevunun adresini öğreniyor ve o adresin varış noktası olarak girilmesini sağlıyor.

uber-yeni-tasarim-031116-3Kullanıcılar varış noktalarını seçtikten sonra hangi Uber servisinden faydalanmayı istediklerini seçebilecek. Sonrasında ise tahmini varış zamanı ve fiyat gösterilecek.

Uber yeni tasarım ile Yelp yorumlarını gösteriyor

Yeni tasarım eşliğinde sunulan yeniliklerden birisi de Uber yolculukları için adres olarak seçilen mekanlara yapılan Yelp yorumlarının gösterilmesi oldu. Buna ek olarak, adres defterinin eş zamanlanması sayesinde kullanıcılar varış noktası olarak seçtikleri arkadaşlarının adresini zahmetsizce Uber’e girebilecek.

İLGİLİ HABERLER